Julie Kenner - Givenchy kód

7:46:00 PM


Iszonyat izgalmas és számomra letehetetlen könyv volt... Miután megvettem a vonaton bele is kezdtem. Első nap a könyv felét ki is olvastam (bár nem vastag igazán), amikor volt egy kis nyugtom a szülőktől és az akkori azóta már ex-pasimtól. (Figyelem a bejegyzés a továbbiakban spoilert tartalmaz!) 

Julie Kenner - Givenchy kód

Kiadó

Ulpius Ház Kiadó, 2008

Oldalszám

354

Fordító

Gazdag Diana

Sorozat

Codebreaker Trilogy #1

Fülszöveg

Halálos ​játszma, amelyet egy őrült irányít… akinek van érzéke a divathoz. Eszeveszett hajsza New York utcáin át… érintve a fontosabb üzleteket, mert a jó megjelenés menekülés közben is fontos! Egy világraszóló rejtély megfejtése… egy szuperszexi srác bevonásával.

Melanie Prescott vérbeli New York-i csaj, akit egy friss szakítás, a lakbérért való robot és a divatcipők utáni epekedés teljesen kikészít. Ahelyett hogy pszichológusának jól kibeszélné magát, a sűrűjébe kerül, amikor váratlanul titkos üzenetet kap, benne egy halálos játszma játékszabályaival. Mel mindent bevet, hogy rájöjjön a titok nyitjára, a végén beígért több millió dolláros jutalom reményében. Feltéve, ha ép bőrrel megússza, és nem lesz az őrült/divat áldozata!

Julie Kenner ünnepelt bestsellerek szerzője, akinek „kódfejtő trilógiája” új színt hoz a női regények műfajába, vegyítve a paródia, a thriller és a szórakoztató irodalom elemeit. A Da Vinci-kód átirataként is olvasható regény jó pár országban meghódította a divat/kódfejtés/szerelem „hármasságában” érdekelteket.

A könyv főszereplője Melanie, aki barátnőjével Jen-nel él new yorki lakásában. Nemrég szakított Todd-al aki a könyv első oldalain újra randizni hívja. Mel aki kutyákat sétáltat és egyetemre jár (történelem és matek szakra - eskü ilyen ember is kevés van az fix :D) egy sétáltatás alkalmával találkozik Todd-al aki meglepi egy eredeti Givenchy bőr topánkával csak úgy (ilyen Todd ismerősöm nekem is lehetne egy).

Azonban a parkban épp mikor Todd közelebb kerülne hozzá és megcsókolná megzavarja őket egy fekete hajú, veszélyes tekintetű pasi aki átad egy borítékot Mel-nek. Ő meglepődik ezen, de Todd lenyúlja a papírt hogy legyen egy "fegyvere" arra hogy Mel találkozzon vele este a lakásán. Melanie-nak így muszáj elmennie a fiúhoz és meg is kapja Todd-tól a borítékot, majd újra egymásra találnak de ügyet sem vetnek a kódokkal teli levélre. Kiadós szex után Mel meg is fejti az üzenetet Todd lakásán amiben ez áll : Játssz, éld túl és nyerj és egy érthetetlen címet is talál még rajta (azaz Play.Survive.Win=PSW )

Sosem tudtam ellenállni neki, amikor eszébe jutott, hogy Melnek szólítson. Ami azt illeti, sosem tudtam ellenállni egy pár cipőnek.

Ez ez a netes világban létező játék aminek célja az, hogy különböző karakterek Manhatten utcáink kódok után nyomozzanak és meneküljenek. A játékban 3 féle karakter van, és miután valaki regisztrálsz kap egyet. Lehetsz Célpont akinek menekülnie kell Üldözője elől, és lehetsz Védelmező aki a Célpontot védi meg az Üldöző támadásaitól. Melanie mikor semmibe vette a levelet és kidobta Todd lakásán kezdetét vette a játék első szakasza azaz céltáblává vált. Egy Lynx nevű pasi nyomoz utána és miközben Mel alszik kinyírta Todd-ot. Mikor Mel reggel észreveszi, hogy Todd halott azonnal elmenekül de belefut Lynnx-be aki közli hogy mostantól elindult a játék és megölheti bármikor. Mel-nek sikerül kicselezni és hazarohan de ekkor egy újabb szexis pasasba botlik és frászt kap. Kiderül hogy Matthew Stryker azért keresi a lányt mert neki kell védelmeznie Lynx elől. Kezdetét veszi tehát az őrült de valóságos játék a PSW. Mel nem bízik a titokzatos Matt-ben az elején, de a férfi elmeséli, hogy már volt védelmező a játékban de akkor rosszul sült el a dolog és beavatja a lányt, hogy a PSW valóságos. Mel nem akar játszani de megfejtik az első rejtvényt de tudatosul benne hogy megmérgezték. Egy injekciós tűvel megfertőzte őt Lynx amikor dulakodtak Todd hazából kiérve. 24 órája van hogy megtalálja az ellenszert úgy hogy Lynx a nyomában lohol és üldözi. Matt-el karöltve rohannak NY-ban a nyomok után amelyek többet között egy híres bárban a pályaduvarban, a Tiffany-nál, a Givenchy boltba és egy Dolce Gabbana kabátban vannak elrejtve. A nyomok azonban nem egyértelműek, de mindig rájönnek közösen Mattel. A férfi többször megvédi Mel-t miközben a lány fokozatosan beleszeret a vonzó tengerészgyalogos pasiba és szépen össze is jönnek :)

A könyv végét nem lövöm le mert a nyomok és a köztük lévő párhuzam meg a megfejtés sok sok izgalmat tartogat, némi romantikát erotikával fűszerezve úgyhogy tessék elolvasni! Tényleg szuperságos :) Ha nekem néhány óra alatt sikerült 353 oldalt elolvasni akkor nektek is.



ÉRTÉKELÉS: 5/5

Adatok a könyvről még:
Ekkor kezdtem el olvasni: 2008.07.25
Ekkora tettem le végleg : 2008.07.26

+ Egyébként az írónőtől találtam még több regényt a hivatalos honlapján Ez a sorozata 1. regénye amit lefordítottak magyarra, a többi így fut:

CODEBREAKER TRILOGY
The Givenchy Code = Givenchy kód
The Manolo Matrix
The Prada Paradox

A többit is szívesen elolvasnám, de sajnálom, hogy magyarul nem jelent meg.

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe