Jessica Sorensen - Callie, Kayden és a véletlen

10:52:00 PM


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a véletlen című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden felkavaró életét!

2014. augusztus 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!




Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen

Fülszöveg:
Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.

Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre...

ISBN: 9789633738610
Oldalszám:
Fordító: Komáromy Zsófia

Tettem már egy kis kalandozást a new adult könyvek világában (olvastam a Dublin Streetet - bejegyzés itt, Kihasznált alkalmat - bejegyzés itt, A hibátlan játékot - bejegyzés itt), de vegyes érzéseim vannak ezekkel kapcsolatban. Könnyen olvasható történetek ezek, néhol fájdalmas dolgokkal és néha kissé béna szerelmi huzvonákkal. A legtöbb szereplő múltbéli sebeket hordoz magában, jó mélyen eltemetve és ez akadályozza a párkapcsolat kibontakozását. Naná, hogy a legtöbb NA könyvben a pasi és a csaj szereplő is ilyen "elcseszett" és amikor összeismerkednek a főiskolán/vagy egyetemen, akkor ezek a régi dolgok még jobban a felszínre kerülnek. Ott vannak az elemi vágyak, hogy ők együtt legyenek, szexeljenek, szerelembe essenek, de a múlt nem enged és két lelkileg megviselt embernek le kell küzdeni a démonjait, hogy együtt legyenek.

Pontosan ilyen Callie és Kayden is Jessica Sorensen történetében. Ez a helyzet elsülhet jól is, és lehetnek idegesítőek is a karakterek. Szerencsére Sorensen ért a dolgához és olyan könyvet írt, amiben én személy szerint kellemeset csalódtam, és még jobban megszerettem a new adult műfajt, mert ez a regény majdnem a legjobb volt az eddig elolvasott NA könyveim között :) 

A történet egyik főszereplője Callie, aki egy nagyon magába zárkózó lányt, aki sötét fiús cuccokat hord, amik eltakarják, míg Kayden menő focista, akit kegyetlen apja bántalmaz és közben a fiú magát is ostorozza. A történet kezdetén már végzős középiskolások, amikor egy bulin véletlenül találkoznak. Callie bátyjáért megy a buliba, hogy hazavigye, míg Kayden a házigazda szerepében van otthon, ám édesapja agyát elönti a feszültség és a fiún vezeti le. Szétveri elég rendesen, és ezt Callie akadályozza meg, amikor betoppan a hátsó kertbe, ahol a fater éppen ütlegeli a fiút. Callie megmenti Kaydent, de mivel előzőleg sem voltak közel egymáshoz a suliban, ezen este után sem beszélnek egymással túl sokat.

Amikor újra találkozunk a szereplőkkel már egyetemi év van, és persze a véletlenek tovább folytatódnak ugyanis kiderül, hogy Callie és Kayden is ugyanarra a felsőoktatási intézménybe jelentkezett. Bár Callie elkezdte előbb a sulit és már nyár elején beköltözött a koliba, addig Kayden a beiratkozás napján a gólyákkal együtt pillantja meg a lányt. Azt a lányt, aki megmentette őt azon a kegyetlen éjszakán, és akinek azóta sem köszönte meg a dolgokat.

Természetesen a fiatalok felfedezik egymást az egyetemen, összefutnak ráadásul még beszélgetnek is. Bár Kaydennek barátnője van (egy buta, még szakközepes lány, név szerint Daisy), Callie egyre többet érez a fiú iránt, azonban ez neki nem egyszerű dolog. A lány egy régi ügy miatt ugyanis durva sérelmeket hordoz a férfiakkal kapcsolatban, és az ismerkedés, a randizás, a testi kapcsolatok nála kb kizártnak tekinthetőek. Persze, ahogy az lenni szokott Kayden valami olyasmit vált ki a lányból, amit eddig még soha (és persze fordítva!) és a kettőjük között lévő erotikus izzás okoz egy-két jó kis szituációt a fiatalok között.

Callie ideje nagy részét Sethtel tölti, aki egy meleg srác. A fiúval együtt egy listát is készítettek, ahová különböző küldetéseket írnak fel, amit igyekeznek kipipálni idővel. Callie-nak nehezen megy ez a listás dolog, mert nagyon bátortalan, félénk és visszahúzódó, de ahogy belép az életébe újra Kayden (és haverja) a négyes elég sok helyre elmegy együtt. Sziklát másznak, diszkóban táncolnak, egyetemista bulikra mennek miközben Kayden és Callie egyre jobban megbízik egymásban.



A könyv egyébként két szemszögből meséli el a történéseket, egyszer a lány, egyszer a fiú szemszögéből ismerhetjük meg a helyzeteket, az érzéseiket és a gondolataikat. Szeretem az ilyen kettős nézetet, mert jobban megérthetőek így a főszereplők döntései. Bár néhány dologgal nem értettem együtt (főleg Kayden esetében) és számomra annyira nem nőtt a szívemhez mint pasi, de azért el kell ismernem, hogy okozott bőven erős szívdobogást olvasás közben :) Callie helyzete és múltbéli dolgai miatti érzett trauma érthető, de természetesen itt is másként is lehetett volna minden ha akkor és ott....

Persze ebbe a történetbe ez is belefért, hiszen senki sem tökéletes, és senkit sem szabad elítélni múltbéli dolgaiért, és döntéseiért, mert ki tudja, hogy más ebben a helyzetben, hogy viselkedne. Egyébként is szeretem a kicsit elbaltázott főszereplőket, mert ők legalább emberiek.

És Jessica Sorensen történeteinek főszereplő egytől egyik nagyon emberiek. Seth (Callie haverja) egy meleg srác, akit azért  bántalmaztak, mert homoszexuális. Seth egyébként igazi barát, azonnal megérti Callie gondolatait és jó hatással is van lányra. Mindig felvidította őt, és védelmezi is, ha arra van szükség. Luke-nak (Kayden haverja) is vannak titkai, főként egészségügyi dolgokat rejteget mindenki előtt, ami esendővé teszi. Szimpatikus szereplő, bár kevésbé ismerjük meg, pedig van benne potenciál. (Bréking - Luke különálló sorozatot kapott, angolul már olvashatóak az ő szerelmi történetei)

Értékelés: 5/4.5 

Tetszett a Callie, Kayden és a véletlen című könyv, mert kellőképpen emberiek voltak a szereplők, akiknek múltbeli tragédiái sebezhetővé teszik őket. Bár nem mindegyik karakternek megírt döntésével értettem egyet, de elfogadtam őket és drukkoltam nekik, hogy helyrehozzák ezeket és happy end legyen a sztori vége.

Volt a regényben egy kis huzavona : szeretem / nem szeretem, szexeljek-e vele / vagy inkább ne? kérdéssor, de ezek tizennyolc év felett még mindig elviselhetőek és minden fiatal felnőttet foglalkozó dolgok. A könyvben megismert kapcsolatoknak voltak mélységei, legyenek azok családiak, barátaik vagy éppen szerelmi jellegűek. Sok erkölcsi kérdést felvetettek a karakterek történetei, visszaemlékezései vagy múltbéli dolgai. Ezek java része fájdalmas, kegyetlen, és néha felháborítóak voltak. Együtt éreztem velük, bosszankodtam, és mérges is voltam olvasás közben, tehát a könyv bőven kiváltott érzelmet belőlem, és ez jó.

Szerencsére volt bőven romantikus jelenet is a könyvben, ezek kifejezetten tetszettek! Az esőben ázó egymásra találó párnál még mindig kevésbé romantikusabb dolgot tudok elképzelni. (Ugye emlékeztek még a csókolózós Pannon GSM reklámra?)

Hogy mi nem tetszett? Nehéz megmondani, de valamiért nem éreztem tökéletesnek a könyvet, és a történetét. Rengeteg kérdést feltennék az írónőnek, hogy miért pont így írta meg a sztorit. Néha úgy éreztem, hogy ilyen a valóságban nem létezik, hogy az emberek másként tettek volna meg dolgokat, ha ők valódi emberek és nem egy könyv szereplői. De mivel erre én sem tudok választ adni, így lehet, hogy minden úgy jó ahogy van. Ezekről nem írok, mert spoilerek lennének.

Egy szó mint száz, olvassátok el Callie és Kayden történetét, mert ez a könyv kellően izgalmas újdonság a new adult piacon, ami tuti, hogy megállja a helyét a stíluson belül. A karakterek szerethetőek, és ha elvonatkoztatunk néhány tévedésüktől, akkor magukkal ragadnak majd, várni fogjuk a közös részeiket és a végkifejletet, ami eléggé fájdalmas függővég.


Ismerd meg Callie és Kayden szerelmi történetét! Rendeld meg 21%-al olcsóbban a KMK webshopjából a linkre kattintva a könyvet!



Én mindenképpen folytatom majd sorozatot, mert igen, ez újabb sorozat lesz. A többi kötetben nem csak Callie Lawrence és Kayden Owens történetét ismerhetjük majd (várhatóan magyarul is), hanem Luke és Seth is külön regényeket kap


Blogturné extra: Az írónőről

Jessica Sorensen
"Nincs a világon, amit jobban szeretnék a könyveknél: imádom őket olvasni, írni és másokkal megosztani" - az utószóban így jellemzi magát Jessica Sorensen írónő, aki nem csak Callie és Kayden történetét vetette már papírra.

Sorensen a New York Times és az USA Today bestseller listájának már bejáratott tagja, de nem a feljebb említett regény volt az első, amivel felkerült. Neki köszönhetik a rajongók Ella és Micha történetét, ami több részes sorozat tagja, akárcsak Callie és Kayden, akiről angolul szerencsére már megjelentek a folytatások. Az írónő nemcsak a romantikus NA regényekben járatos, szívesen írt paranormális történeteket is. 4 részes The Fallen Star sorozatának főszereplője a 18 éves Gemma, akit rémálmok és szörnyek kínoznak és egy titokzatos fiú segít neki.

Jessica szereti a rockzenét, kedvenc bandái a Nirvana, Chevelle, Rise Against, Alkaline Trio, Brand New, Death Cab for Cutie, Flight 409. Emellett lelkes Vámírnaplók és Modern Family sorozat néző és sok olyan film van, amit bármikor újra tudna nézni. Ilyenek nála a Másnaposok, Büszkeség és balítélet, Juno vagy a Rossz tanár.


Az írónő FB rajongói oldala 
Jessica Sorensen hivatalos oldala


Nyereményjáték:

Callie és Seth listát vezet olyan dolgokról, amiket muszáj megtenniük, még akkor is, ha az adott feladat megrémíti-, esetleg undorítja őket, vagy képtelenségnek tűnik számukra.
Nincs más dolgotok, mint kitalálni, mik is ezek a próbatételek.
A nyeremény ezúttal sem marad el! Ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike.

Feladat:
1. Lájkold a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2. A kiemelt betűk segítségével  találd ki, mi is Callie és Seth aznapi feladata. (Kötelező!)
3. Próbáld ki! Némelyik pont remek móka vagy bátorságpróba gyanánt szolgál. Ha van kedved, próbáld ki, és örökítsd meg a pillanatot, a képet pedig extra pontokért linkeld be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (NEM kötelező!)
4. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
5. Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő blogok: 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe