James Frey - Endgame - Toborzás

10:18:00 PM


Mit tennél, ha tudnád, hogy a világ elindult a végítélet felé? Mit tennél, ha te lehetsz az egyetlen, aki megmenti az emberiség egy részét? Te részt vennél a játékban?

Tarts velünk James Frey nagysikerű könyvének blogturnéján január 15-22. között, és talán közelebb kerülhetsz a megoldáshoz! Olvasd el a blogbejegyzéseket, ismerd meg a 12 vérvonal játékosát, és nyomozd ki, ki az, aki kimaradt a bemutatkozásból! Aki ügyes, részt vehet a sorsoláson, ahol a Libri Kiadó által felajánlott sikerkönyv 3 példányának egyikét nyerhetitek meg!

Kezdődjék a játék!



James Frey - Endgame - Toborzás
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 526 oldal
Borító: puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 480 gr
ISBN: 9789633104125
Kiadás éve: 2014
Fordította:

Fülszöveg:
Tizenkét fiatal játékos. Ősi nemzetségek leszármazottai.
Évezredekkel ezelőtt választották ki őket.
Életük minden egyes napján erre a megmérettetésre készültek.
Erősek, kegyetlenek, szépek, kedvesek, hűségesek, okosak, lusták és gyávák. Olyanok, mint mi. Jók és rosszak.
Ők a Föld örökösei, és rájuk vár a feladat, hogy megoldják a rejtélyt, különben mind elbukunk.
A végjátékban egy szabály létezik: hogy nincs szabály.

OLVASD EL A KÖNYVET.
KÖVESD A NYOMOKAT.
OLDD MEG A REJTÉLYT.
A VÉGJÁTÉK ELKEZDŐDÖTT.

Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv. Te magad vagy a játékosa, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztese is lehetsz. A sorsunk a te kezedben van.

James Frey sikerkönyve több mint negyven országban jelenik meg egy időben, nagyszabású multiplatform játék társul mellé, és filmváltozat is készül belőle!

Ismeritek azt az érzést, amikor annyira jó egy könyv, hogy igyekeztek nagyon lassan haladni, hogy ne érjen véget? De közben majd megvesztek az izgalomtól, hogy mi lesz a végén, merre halad a sztori, és mi lesz a főhősökkel? Nah, én így voltam az Endgammel. Az elején pedig nem hittem volna, hogy így leköt majd, mert bevallom számomra picit nehezen indult be a könyv, de ez csak az első 20-30 oldalig tartott. Ami utána következik az felülmúlt mindent.

James Frey egy zseniális könyvet hozott össze szerintem, ami rendkívül szórakoztatott, és végig izgalomban tartott. Jah, és tegyük hozzá, hogy jó nagy meglepetést okozott a végén, és ez csak néhány pozitív dolog, mindet felsorolni lehetetlenség lenni. Ok, fangirling mód off, jöjjenek a tények, meg a spoilermentes részek.

Adva van 12 játékos, akik ősi vérvonalak leszármazottai (sumér, olmék, akszúmi, nabateus, dongu, sang, harappai, mínoszi, koori, mu, cahokai, La-Ténei, sang). 6 fiú és 6 lány, akik egy olyan játékot kezdenek, ami nagyon komoly, és nagyon összetett. Egy idegen kultúra tagjai (bizonyos Égiek) kulcsokat helyeznek el a Földön, amit ezeknek a gyereknek kell megtalálniuk. Egyik leszármazott sem több 20 évesnél, ez szabály a Végjátékkal kapcsolatban. Mindegyiküket arra neveltek, hogy annak szenteljék életüket, hogyha eljön az Esemény, akkor bárhol is vannak elinduljanak a Végjátékon.

Az Esemény, akárhogy is várják / nem várják bekövetkezik, 12 meteor csapódik be a közelükben és egy-egy követ rejtenek magukban. Ebben a kőben információk vannak, amik a Végjátékkal kapcsolatosak. A 12 Játékosnak el kell utaznia egy helyszínre, ahol egy idegen (bizonyos kepler22b, aki Égiek egyike) fogadja őket, és elmondja, hogy elindult a Végjáték, ahol a cél, hogy megszerezzék a kulcsokat. Először a Föld kulcsát, aztán sorrendben a többit. Mindenki agyába éget egy képet (igen, kepler22b egy idegen lény, emberhez hasonló, de nem emberi), és a kamaszoknak el kell indulniuk a világban, miközben egymásra is vadásznak és rejtvényeket fejtenek meg. A cél saját maguk megmentése, és ezzel együtt vérvonaluk megmentése, mert amikor eljön az Esemény, csak a végső győztesnek lesz lehetősége túlélni a pusztítást.

A Végjáték elkezdődött. A jövőnk még íratlan. A mi jövőnk a ti jövőtök. Ami lesz, az lesz.

Van, aki rögtön kiesik a játékból, mert ez ugyanolyan véres, mint egy viadal, vagy egy háború. A Végjáték nem egy kedves kis kódfejtős utazgatós lightos sztori, hanem véres, kegyetlen és végtelenül izgalmas történet. A 12 játékosból tehát nem éli túl mindenki az első megmérettetést, ahol a Föld kulcsáért megy a játszma. James Frey meglepően kegyetlenül bánik a szereplőivel, akik közül néhányat kevésbé, néhányat jobban is megismerünk az Endgame során. Az egyik főszereplő Sarah Alopay, aki egy 17 éves amerikai lány, aki tökéletes tanuló, eredményes sportoló és gyönyörű szép tinilány. Barátjával Christoferrel szerelmesek, éppen a ballagásukon indul be a Végjáték, így el kell válniuk egymástól. De vajon végleg? Christofer túl keveset tud Sarah küldetéséről, ám annyi amennyit a lány elmond neki éppen elég lesz, hogy bonyodalmakat okozzon Sarah küldetésében, és a kulcs keresésében, amire a lány indul.

Sarah szövetséget köt egy másik játékossal utazása során, ő Jago, aki fura egy szerzet, de nagyon okos és erős karakter. Kettőjüket nagyon megszerettem a könyv során. Akárcsak az An Liu és a Csijokó párost. An Liu egy fura betegséggel küzdő fiú, Csijokó pedig egy néma, de rendkívül okos lány. Kettejük élete egy ponton találkozik a Végjáték során, és olyan folyamatokat indítanak be egymásnál, amiről nagyon fura volt olvasni, de egyben nagyon különleges is. Bajcsakán, a legfiatalabb Játékos volt számomra még érdekes, ő Mongóliában él testvéreivel, akik segítenek neki a játékban. Amilyen fiatal Bajcsakán, annyira kegyetlen is, őt leginkább a bosszú motiválja a játék megnyerése mellett, így mindenki célponttá válik a közelében. Hátborzongató volt a kegyetlenkedéseiről olvasni.

A többi játékos is érdekes, de róluk valamelyest kevesebb szó esik, ellenben minden egyes karakternek köze van a végkifejlethez és mindegyikük fontos a történet során, még ha most kevesebb fókuszt kapnak.

Értékelés: 5/5 

Nem is lehet más értékelést adni James Frey könyvének, ami annyira komplex egész, hogy nem győztem csodálkozni. Tökéletesen össze tudta rakni a ma fellelhető különleges jelentőséggel bíró leletek (Göbleki Tepe, Stonehenge, Cseréphadsereg), és a Végjáték mögött álló idegen kultúra elemeit. Nem zavart, az, hogy kepler22b és társai idegen űrlények (illetve idegen civilizáció), nem volt Pataki Attilás érzésem. (Tudjátok, ő az Edda frontembere, akinek állandóan ufós jelenései vannak. Patakinak állandóan üzennek az idegenek az emberiség jövőjéről és ő is többször járt már náluk stb..stb..).

Az író nagyjából mindent megmagyarázott, ráadásul az egész történet a 12 játékos külön-külön sztorija, illetve sorsa miatt apró kis mozaikdarabkákból áll össze teljes egésszé. Van a történetben szerelem, barátság, családi és testvéri szeretet, különböző kultúrák miatti eltérés és egyezés, és mindezt egy nagy egész fogja át. Maga a Végjáték momentumai az utolsó oldalig izgalmasak maradtak, és akkora függővég van a könyv utolsó oldalán, hogy a fal adja a másikat. Wáááááááhhhh! Azonnal akarom a következő részt, de még meg sem írta James Frey úgy tudom.

Egy szó, mint száz: olvassátok és szeressétek ti is a Endgamet, mert amellett, hogy nagyon izgalmas könyv, még ti is nyerhettek a segítségével, ha jól nyomoztok. A könyv ugyanis tele van elrejtett információkkal, képekkel, kódokkal és megfejtenivalókkal. Én már nézegettem a nyomokat, de nem egyszerűek. Viszont elég csábító az 500.000 dollár, úgyhogy majd jobban belevetem magam.

Azt hiszem új kedvenc könyvsorozatra akadtam, aminek nem csak a borítóját imádom, hanem a benne lévő dolgokat, szereplőket, meglepetéseket és agyalnivalókat is.



Szerezd be 15%-os kedvezménnyel az Endgame - Toborzás című könyvet innen!



Blogturné extra: karakter bemutatás: Alice Ulapala

Születési hely: Coffin Bay (Ausztrália)
Neme:
Kora a játék kezdetekor: 18 éves
Vérvonala: koori. A 34.  vérvonalból való.

Megjelenés:  Óriás termetű, izmos, kicsit talán dundi is. Sötét a bőre színe, és a szeme is sötét, nagy halom göndör fekete haja, mintha kígyófészek lenne. Jobb szeme alatt halovány, félhold formájú anyagjegy. Első benyomásra súlylökő, vagy birkózó alkatnak tűnik.

Jellemzők: Kedves ausztrál kiejtéssel beszélő lány, akiben nincs bűntudat, se harap. Előszeretettel köp a földre, hogy nyomatékosítsa mondanivalóját. Alice a regényben megmutatja a bajtársiasságát, és barátságot köt egy másik szereplővel is, akinek segít, és akinek megígér valamit. Szimpatikus szereplő, de vigyázni kell vele, mert erős és az ausztrálok híres fegyverét nagyon jól használja.

Nyereményjáték

A Végjátéknak 12  játékosa van. Ősi nemzetségek leszármazottjai, akiket már születésük előtt erre a sorsra szántak. Minden egyes napjuk arról szól, hogy felkészüljenek a megmérettetésre, a Végjátékra. Vannak köztük fiúk, vannak lányok, fiatalabbak és idősebbek. Mindannyian kemények, harciasak, kegyetlenek - igazi Játékosok.
Te vajon kinek szurkolsz?
A könyv turnéjának 8 állomásán bemutatunk nektek egy-egy játékost,  vagyis összesen nyolcat. Négyen azonban kimaradnak az ismertetésből. A feladatotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik 4 játékos, melyik 4 vérvonal nem került bemutatásra általunk, és beírjátok őket a rafflecopter doboz megfelelő kérdéséhez.

A helyesen válaszolók közül kisorsoljuk a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyvpéldány egyikét!

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! Amennyiben a nyertes 72 órán belül nem válaszol a sorsolás után kiküldött értesítő emailre, úgy új nyertest sorsolunk!


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok: 

Részt vevő blogok:
01/15 Roni Olvas
01/16.Kelly és Lupi Olvas
01/17. Always love a wild book
01/18. Függővég
01/19. Zakkant Olvas
01/20. Bibliotheca Fummie
01/21. Deszy Könyvajánlója
01/22. Dreamworld

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe