Cathy Cassidy - Cseresznyés ábránd

11:32:00 PM


A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Cathy Cassidy: Cseresznyés ábrándok című regénye, a Csajok és csokik sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Cherry Costello édes és szórakoztató történetét.

2015. május 19-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd

Fülszöveg:  Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. Cherry története, a Cseresznyés ábránd az első.

Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik.
Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá. Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár.
Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia – hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle…

Csajok és csokik. Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?
Talán a Cseresznyés ábránd főhőse, Cherry? Az a lány, akinek tejeskávé színű a bőre, sötétbarna szeme pedig mandulavágású. Akinek élénk a képzelete, szórakoztató a társaságában lenni, és aki mindig kiáll magáért.

Kiadó: Kolibri
ISBN: 9786155450662           
Oldalszám: 304 oldal
Sorozat: Csajok és csokik 1.
Fordító: Angyalosy Eszter
Illusztrátor: Sara Flavell   

Ne ijesszen meg titeket a túlzottan rózsaszín és virág mintás borító, Cathy Cassidy könyve olyan lesz számotokra is mint egy jó minőségű apró kis bonbon, aminek ízvilágára sokszor fogtok visszagondolni később. Én legalábbis ezt teszem, mert nagyon szerettem olvasni a Cseresznyés ábrándot, mert szupercuki kedves kis tinikönyv volt.

A történet főszereplője Cherry, az ő szemszögéből követhetjük végig a történetet, és kalandokat. Cherry a borús Glasgowban él apukájával, aki ízig vérig skót, míg édesanyja pedig japán származású, így a lány érdekes egyveleget alkot, amit sokan megnéznek. A 13 éves lánynak nincsenek barátai, az iskolában nem szeretik, mert sokszor kapták már rajta, hogy történeteket talál ki, amikről aztán bebizonyosodik, hogy nem igazak.


Cherry fantáziája elég élénk, és félárvaságát azzal kompenzálja, hogy édesanyjáról talál ki dolgokat. Például azt, hogy híres balettáncos. Nem lehet rá haragudni, így próbál meg barátokat szerezni, és számára ez egyfajta menekülés a szürke valóság elől. Egy bérlakásban kuporognak apukájával, aki a McBean Csokoládé gyárban dolgozik, mint minőségellenőr. Nem egy álommeló, de legalább jut mindig otthon egy kis csoki, amikből apukája Paddy különleges bonbonokat készít a saját örömére. Paddy az interneten rátalál újra Charlotte Tanberry-re, akivel egykoron egy iskolába jártak. A nő azóta elvált, Somersetben él, egy kis fogadót vezet és 4 lányával lakik. A Tanberry lányok közül Honey a legidősebb, Cherrytől csak egy évvel idősebb. Őt követik az ikrek: Summer és Skye 12 évesek, és Coco, aki 11 éves. Paddy és Charlotte elhatározzák, hogy a férfi odaköltözik, így amikor egy esős napon elhagyják Glasgowot Cherry csak  egy álma van: végre egy szerető család elfogadott tagja lenni. De ez nem is megy annyira egyszerűen.

A csokoládé fontos szerephez jut a regényben, és ezt nagyon élveztem. Paddy révén megtanulhatjuk a bonbonkészítés alapjait, a kísérletezést, az ízek kombinálását, a férfi ugyanis a Tanberry fogadó melletti helyiségben ebből próbál megélni. A lányok mindegyike szereti a csokit, kivéve a durcás Honey-t, aki 14 éves és lázad minden ellen. De legfőképpen az új jövevények ellen, akiről úgy érzi, hogy beletolakodtak az életébe. Charlotte volt férje Greg nem foglalkozik lányaival, de Honey még mindig bízik abban, hogy majd egyszer újra összejönnek szülei. Honey rosszul viseli, hogy most kap egy új apukát és egy mostohatesót. Amikor megérkezik a Costello család a fogadóhoz nagy ünnepséggel várják őket, minden idilli és varázslatos a kerti partin. Itt találkozik Cherry először Shay-jel, aki egy nagyon helyes 17 éves fiú, aki pimasz, de jó indulatú és nagyon kedves, de foglalt. Ő ugyanis Honey felségterülete, és aki Shay közelébe megy, annak lesz nemulass!

Shayt érdekeli Cherry különleges élete, japán anyukája, de ezt Honey nem nézi jó szemmel. Az ikrek és a legkisebb lány a mindig nyüzsgő Coco szívesen játszik Cherryvel, de a lány Honey-val nem tud egyről a kettőre jutni. Ráadásul beindul a csoki biznisz, mert közeledik a csokoládé fesztivál időpontja, ahol Paddy desszertjei debütálnak majd. De vajon sikerül mindenkit elkápráztatni a bonbonokkal?

Van némi utalás a Csokoládé című filmre a könyvben és ezeket a részeket nagyon megmosolyogtam. Szerettem azt a filmet (bár a könyvet még nem olvastam) de itt jó volt újra és újra belefutni egy-egy pontban. Cathy Cassidy nagyon színes egyéniségeket hozott össze, akik közül most Cherryt ismerjük mesélő révén jobban, de mindenkiben van annyi szufla még, hogy megtöltsön később egy könyvet. Honey a könyv legunszimpibb figurája. A 14 éves hosszú szőke hajú bombázó igazi dráma királynő, akit csak Shay tud lenyugtatni, akiről nagyjából senki sem érti, hogy miért van vele, mert tényleg kibírhatatlan. Cherryvel egy szobába kerül Honey, aki az első közös reggelt veszekedéssel indítja, és kidobálja a lány anyukájáról megmaradt dolgokat. Ugye ez milyen gonosz dolog? Honey ilyen... Szerencsére azért sokan állnak Cherry mellett, és úgy tűnik Shay is igencsak szimpatizál vele, ami újabb bonyodalmakat okoz Somersetben a Tanberry családnál.

A tiniszerelemnek lehet gátat szabni? Lehet olyan családra akadni, ahol mindenki szereti a másikat? Beilleszkedhet egy gátlásos és élénk fantáziával megáldott lány egy kis városba, ahol mindenki ismer mindenkit? Ezekre is választ ad a Cseresznyés ábránd című könyv, ami egy vidám és kedves kis történet.

Értékelés: 5/4

Szerettem Cathy Cassidy szereplőit, mert mindenki egy külön egyéniség benne. Nyilván Cherryt ismerhetjük meg a legjobban, ő pedig olyan karakter, akit nem lehet nem szeretni. Egyedül van, hiába próbálkozik nem fogadják be az iskolában, kirekesztett és sokszor szomorú. Ez sok kamasznál lehet ismerős, így bőven van miért szimpatizálni a főszereplővel. A Tanberry lányok nem csak nevükben különlegesek, mindegyikben van valami érdekes dolog, amiből most csak morzsákat kapunk, de ezek bőven elegendőek arra, hogy kíváncsivá tegyék az olvasókat.

Cassidy nyelvezete nagyon könnyen olvasható, és minden leírt dolog megelevenedik a szemünk előtt. Szuper fordítási munkát végzett Angyalosy Eszter, aki nekem teljesen oda varázsolta Tanberry homokos tengerpartját, a fogadót és a kis cigánykaravánra emlékeztető kocsit, amiben Cherry él, miután Honey kiüldözi a szobájából. A fiú szereplő (Shay) is külön történet szálat kap, a végére az ő tetteit, és miértjeit is megértjük és ez tetszett, nem hittem, hogy ennyi szerepe lesz a srácnak. Shay nem ragadt le a "helyes vagyok, gitározom, szédítem a csajokat" típusnál, hanem értelmes volt, ráadásul neki is vannak családi gondjai, amiket Cherry teljesen jól megért.

A csokik és a bonbonok leírásai, és az oldalakon felbukkanó illusztrációk nagyon jól illettek a történethez, ami néhol lehet hogy egy kicsit habosbabosra sikerült, de mégis megmaradt a komoly vonalon. Nem akar világot megváltani a Cseresznyés ábránd, ez a könyv tipikusan egy nyári könnyed olvasmány, amiben nem történnek komoly és véres drámák, de nem is hiányoznak. Vidám, néhol szomorkás történetek tárháza ez a könyv, melyben nagyon emberiek a szereplők és szerethetőek. Még Honey is, akinek a könyv végére teljesen megértettem a motivációját.

A könyv vége kiszámítható, de ez nem baj, én boldogan nyugtáztam, és nagyon kíváncsi vagyok a Mályvacukor égboltra melyben Skye történetét olvashatjuk. Ő volt a kedvencem a tesók közül. Már készül a Nyári álom is, amiben Summerrel ismerkedhetünk jobban.

Nyárra tökéletes olvasmány a Cseresnyés ábránd, szeressétek ti is, úgy mint én. Jah és ne lepődjetek meg, ha közben csokit szeretnétek enni. Nem bírjátok ki úgyse. Én szóltam :) 







https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Innen beszerezhetitek a Cseresznyés ábrán című könyvet olcsóbban!




Blogturné extra: bonbonos képek

Paddy, Cherry apukája már régóta kísérletezik különleges ízvilágú bonbonok elkészítésével. A házi készítésű édességhez gyönyörű saját készítésű papírdoboz, és dizájn párosul. Ez a hobbi nem csak Paddynél szerepel ennyire komolyan, sokan próbálkoznak otthon is a bonbonkészítéssel. Jöjjön pár nyálcsorgató kép, amiket akár Paddy is elkészíthetett volna a Csokoládé fesztiválra.












fotók: Pinterest



Nyereményjáték 

Mostani játékunk során a csokié lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy csokoládés idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvből származik az aktuális bölcs gondolat. Ha ez megvan, akkor a könyv és az író nevét nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a kiadó által felajánlott
 nyereménykönyv egyikét.

Inkább eszem egy kockányi mennyízű csokoládét, mint egész életemben könnyízű csokoládén éljek



Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek: 

05/19 Zakkant olvas
05/22 Deszy könyvajánlója
05/24 MFKata gondolatai
05/27 CBooks
06/30 Dreamworld
06/02 Kelly & Lupi olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe