Jennifer E. Smith - Milyen lesz a búcsú után?

10:30:00 PM


A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg hamarosan Jennifer E. Smith új regényét  Milyen lesz a búcsú után címmel. A Blogturnésok közül heten is kíváncsiak a szerző immár negyedik magyarul megjelenő regényére, amelynek témája  természetesen most is a szerelem körül forog. Tartsatok velünk és a könnyű játékunk megfejtői közül három szerencsés játékos gazdagodhat a könyv egy-egy példányával a kiadó felajánlásában.


Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Fülszöveg:

Clare és Aidan számára lassacskán véget érnek a középiskolás évek. Bizakodva és céltudatosan várják a jövőt. Ám a várakozásokkal teli időszakra rányomja bélyegét, hogy a szerelmesek útja, úgy tűnik, különválik. Vágyaik és elképzeléseik külön városba viszik őket. Egyetlen kérdés marad hátra: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak vagy szakítsanak. A 12 órás beszélgetés során felidézik kapcsolatuk minden egyes fontos pillanatát, jelentős eseményét, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket. Az este barátokhoz, a családhoz, régi emlékekhez és különleges helyekre vezeti őket, ahol kemény igazságokkal és meglepő felfedezésekkel néznek szembe. Ahogy az óra jár, és eléri őket a reggel, úgy közeleg elkerülhetetlen búcsújuk is. A kérdés csak az, hogy a búcsú csupán reggelre szól avagy örökre? Mennyit bír ki a szerelem? Bájos, édesen keserű, bölcsességgel és szeretettel teli, ellenállhatatlan regény. Hogyan döntsünk, ha a szívünk és az élet más-más irányt diktál?

Maxim Könyvkiadó 2015. Dream válogatás
268 oldal
Fordította: Komáromi Zsófia
ISBN:  9789632616629


Jennifer E. Smith előző regénye a Létezik térkép a szerelemhez? nálam telitalálat volt, így remélem, hogy nem fogok csalódni az új könyvében se. Most már borítékolhatom, hogy nem okozott csalódást ez a történet sem, pedig ez egyáltalán nem hasonlítható a tipikus szerelmes könyvekhez. A Milyen lesz a búcsú után? című könyv egy szakítás és a hozzá tartozó szerelem történetét meséli el. A regény két főszereplője Clare és Aidan már a gimi óta járnak, több éve annak, hogy együtt vannak, ám most eljött a búcsú ideje. Clare és a fiú több ezer kilométerre lesznek egymástól, hiszen nem egy helyen kezdik el szeptember elején az egyetemet.

(...) a szerelem olyasmi, amit nem lehet visszavonni. Olyan, akár egy varázsige: amint az ember kimondja a szót, már nem uralhatja, az átalakít és megváltoztat mindent, ami addig igaz volt

A könyv egyetlen délután és egy rendkívül hosszú éjszaka története, ahol rengeteg minden történik. Clare és Aidan ugyanaznap utaznak el az egyetemre, így ez az utolsó estéjük együtt. A lány tudja, hogy az ész azt diktálja, hogy szakítson a fiúval, ám ez nem annyira egyszerű dolog, ha az ember szerelmes. A távkapcsolat viszont kemény dió. Én már megtapasztaltam, így teljesen együtt tudok érteni a lány indokaival. A távolság, főleg egy ekkora, nagyon sok feszültséget generál két ember között, amiket nehéz áthidalni telefonon, emailen és webkamerával. Ha racionálisan nézzük a dolgokat és nem az érzelmek szerint döntünk, akkor az ilyen kapcsolatok nem élnek sokáig. Az egyetem legalább 4 éves, ennyit pedig egymástól távol csak 3 havonta találkozva lehetetlenség kibírni. Aidan nem akarja, hogy véget érjen kettőjük között a kapcsolat, Clare a szakítás mellett érvel, de még ott van az az utolsó éjszaka, amit kettesben szeretnének eltölteni.




A lány készít egy útvonaltervet, ami olyan helyszínekből áll amik fontosak a kapcsolatukban valami miatt. Egy-egy helyszínre megy a fiúval és nosztalgiáznak, ám ez nem mindig sikerül kellemesre mindenféle körülmények miatt. A szerelmespár mellett megismerhetjük Aidan szüleit, az apja és a fiú között lévő feszültséget az egyetem választás miatt, és találkozhatunk Stellával és Scotty-val, akik érdekes személyiségek és bőven kapnak még szerepet a regény során.

Bár úgy tűnik, hogy Clare mindent eltervezett ezek a helyszínek és a hozzájuk köthető emlékek felidézgetése viszonylag gyorsan kudarcba fullad, mert kiderülnek olyan dolgok, amik alapjaiban változtatják meg mind a fiút, mind a lányt. Szerelmük lapról-lapra egyre bizonytalanabb, ám történnek olyan dolgok is, amik közelebb hozzák őket, az idő meg közben csak telik és telik és felvirrad, amikor is búcsúzni kell...

Értékelés: 5/4.5 

Jennifer E. Smith tudja, hogy hogy kell jó szerelmes regényt írni, aminek a szereplői reálisak, és olyanok, mint bármelyik 18 éves. Nem gyerekesek, nem túl komolyak, nem lököttek, van bennük hiba, és sok jó tulajdonság is. Egyszerűen az írónő ismeri a mai fiatalokat, és érzéseiket, és ezekben a szereplőkben mindenki talál valami olyat, ami miatt szimpatizálhat velük.

A távkapcsolat és az ebből kialakult szakítás téma tipikusan jó választás, hiszen elég sokak életében történt már ilyen dolog, vagy fog, így ezekről mindig érdekes olvasni. Jó volt belelátni Clare és Aidan érzelmeibe és kettejük kapcsolatának jó és rossz oldalait is megismerni. Szerencsére a könyv nem csak a jó dolgokról szól, inkább úgy mondanám, hogy néhol túlontúl szomorú is, de ez nem akkora hátrány hiszen ez mégiscsak egy búcsúzás margójának 268 oldalát olvashatjuk a regényben.

Néha pont azok a dolgok érik meg a legjobban, amiket a legnehezebb megtenni.

Clare egy szimpatikus józan lány, aki jól látja a kapcsolatát, és annak nehézségeit és tudja, hogy mit kell tennie, még akkor is, ha nehéz. Aidan az érzelmek embere, ő kevésbé látja ennek az egésznek a végét, és nehezen is fogadja el, hogy lehetne talán másként is megélni ezt az egész, mint külön. Nem szeretném lelőni, hogy hogyan végződik a történet és lesz-e szakítás vagy sem, de annyit elárulok, hogy nagyon kedvesen és szívmelengetően zárja le a történetet az írónő.

A könyvből valami apróság hiányzott nekem, bár most, hogy gondolkozom rajta, hogy mi az, nem tudom megmondani. Egyszerűen valamiért nem tudok tökéletes pontszámot adni neki, de nem azért mert nem lenne jó. Egyszerűen csak túlontúl fájt néhány helyen a két fiatal között lévő párbeszédet olvasni, mert annyira magamra ismertem itt-ott a múltban kimondott mondatokra. De ez személyes, ettől a Milyen lesz a búcsú után? egy néhol fájdalmas néhol felemelően csodaszép szerelmi történet marad számomra két reális szereplővel, akik lehetnének bármelyik pár a világon.

Ha szeretnél egy kicsit szomorkodni, és drukkolni két szimpatikus embernek és megismerni 12 óra (amiből az este legalább 8 óra és sok-sok érdekes kaland és rádöbbenés) történetét, ahol előkerülnek a legmélyebb érzelmeik és mindenféle titok akkor irány a könyvesbolt.


https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Szerezd be a könyvet akciósan a Kiadótól! 




Nyereményjáték 

A regénybeli páros, Clare és Aidan az utolsó estéjükön felkeresik az együtt töltött két évük  fontosabb helyeit. Egy-egy képet mutatunk minden állomáson ezekről a helyekről, nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A megfejtéseket kellő lazasággal kezeljétek, elfogadunk többféle megoldást! Pl: ha láttok a képen egy játszóteret, akkor a megfejtés játszótér, nem pedig konkrétan az xy chichagói játszótér.

Az én feladványom:



Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni a megküldött e-mailre. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő blogok

11.10 Angelika blogja
11.12 Deszy könyvajánlója
11.14 Dreamworld
11.16 Kelly és Lupi olvas
11.18 Zakkant olvas
11.20 Always Love a Wild Book
11.22 CBooks

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe