Janet Evanovich és Lee Goldberg - A nagy hajsza (Fox és O’Hare 2.)

8:45:00 PM


Az előző részben (A nagy zsákmány) megismert sármos svindler, Nick Fox, és az őt üldöző Kate O’Hare ügynök újra egy párost alkot, amikor az FBI nyomására közösen erednek földrészeken átívelő mű kincs rabló nyomába, aki nem mellesleg a Fehér házhoz egykori alkalmazottja és igen sok múlik az ügy diszkrécióján. Kate és Nick se veled, se nélküled kapcsolata új szintekre emelkedik, miközben Washington fővárosán át, skóciai kis bárokig, egészen Sanghai-ig visz az útjuk miközben többször igencsak izzasztó helyzetekbe keverednek. Az egyre több hazugság és az egyre nagyobb átverések vajon meddig tarthatóak? Mikor dől össze a kártya vár? Meg tud egymásban bízni Kate és Nick?


Tarts te is a Blogturnéval, kövesd a turnék állomásait, ahol ellopott mű kincsek után kell kutatnod! Ha felismered az eltulajdonított híres festményeket, akkor a jutalmad sem marad el.

Janet Evanovich és Lee Goldberg - A nagy hajsza

Kiadó, megjelenés

Maxim Könyvkiadó, 2016

Oldalszám

316

Fordító

Komáromy Zsófia

Sorozat

Fox és O’Hare 2.

Fülszöveg

A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos, Nicolas Fox és a csinos, elszánt FBI-ügynök, Kate O’Hare újra a legveszélyesebb bűnözők nyomába ered. Egyetlen céljuk van: hogy elfogják a legjobban keresett, de eddig el nem kapott rosszfiúkat. Küldetésükben segítségükre van egy zseniális színész, egy görög számítógépzseni, egy profi sofőr és Kate apja. Legújabb célpontjuk Carter Grove, a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke. Grove egy igazán ritka kínai műalkotás birtokosa, melyet a Smithsonian Intézetből tulajdonítottak el. Nicknek és Kate-nek észrevétlenül és gyorsan kell cselekedniük, ha vissza akarják szerezni a műtárgyat. Látszólag minden rendben megy, ám egy aprócska hiba mégis becsúszik. Grove rájön, kik vitték el a kínai bronzkakast, és megzsarolja Kate-et, ha nem játssza a kezére Foxot, megöli a családját. O’Hare-t azonban kemény fából faragták, így ahelyett, hogy meghátrálna, beavatja Nicket, és eszelős tervet dolgoznak ki, hogy megleckéztessék a nagyravágyó Grove-ot. Újra indul a versenyfutás az idővel. Nick és Kate egyre jobb csapatot alkotnak, és úgy tűnik, nemcsak körülöttük forrósodik fel a levegő, hanem közöttük is vibrál valami.

Visszatér a kedvenc könyves párom 


A nagy zsákmány anno nagyon jól elszórakoztatott, így nem akartam kihagyni Janet Evanovich és Lee Goldberg sorozatának második részét, mert Nick Fox és Katie O'Hare olyan páros nekem, mint A szingli fejvadászban Moretti és Steph volt. Szórakoztatnak, egymást zrikálják, van köztük szexuális feszültség, találékonyak, ráadásul az egyikük pandúr, a másikuk pedig rendőr. Vagyis FBI nyomozó. De ez mit sem változtat az egészen. Együtt kell dolgozniuk, de egyébként ki nem állhatják egymást, vagyis hát tudjátok.... Ez nem utálat, inkább vonzódás, amit utálattal lepleznek, általában sikertelenül. Katie mindig azt vallja, hogy Nick Fox egy igazi svindler, és ebben nem is téved, ám amikor az előző kötetben szövetséget kötnek azóta sajnos kénytelen együtt dolgozni a férfival. És ez nagyon veszélyes. Nem azért, mert Nick bárkit átver, hanem mert kettejük kapcsolata olyan, mint egy időzített bomba, ami csak arra vár, hogy robbanjon. Kedvelem, hogy Nick pofátlan, Kate pedig szabadszájú és egyszerre tudja játszani az ügynököt úgy, hogy közben Nicknek is segít. A férfinek olyan ötletei vannak, amibe Kate úgy illeszti bele a sajátját, mint egy kirakós darabkája. Új megbízásukban azonban ketten már kevesek, így újra felhívják a régi ismerősök az előző balhéból.

A kirakós darabkái 


Azt szeretem Evanovich és Goldberg könyveiben, hogy mindenki nagyon jellegzetes benne, Nick és Kate-n kívül a mellékszereplők is nagyon viccesek és kellenek a sztoriba, hogy kerek egészet alkossanak. Mindenki a kirakós darabkája, aminek egyetlen célja van: ellopni egy műtárgyat Carter Grove-tól, aki a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke. A férfi a politikai távozása után egy elit biztonsági céget vezet, melyben olyan emberek vannak, akik szívesen ölnek megbízásból. Ők a Rhinok, akik bárkit elintéznek egy parancsra. A Carterhez bejutó Nick és Kate forgató csoportnak adják ki magukat, akik körbejárva a házat szépen lenyúlják a bronzkakast, amit visszajuttatnának Kínába, mert erre szerződtek az FBI-nál, ám Carter emberei is beszállnak a játékba, ami elég nagy parafaktorral jár. Van mit izgulni, mert ezek a kegyetlen gyilkosok nem viccelnek.


Skóciától Sanghajig


Imádom, hogy Evanovich és Goldberg könyvei a világ minden részén játszódnak. Nicknek egy régi haverja Skóciában él egy ici-picike faluban, ami csak komppal közelíthető meg, és ahhoz, hogy kivitelezzék a bronzkakas ellopását szükséges ennek az öreg róka tudása. Kate és Nick odautazik és közben mi is megismerjük milyen ez a kis falucska, ahol a régi barát megadja a szívességét. A repülés fontos szerepet játszik a könyvben, hiszen bár a történet lényegében Amerikában játszódik ez nem akadály. Nick állandóan álnéven repül, Kate pedig követi őt reptereken keresztül át. Míg az egyik oldalon éppen elhagyjuk Skóciát, utána már Amerikában vagyunk egy gyorsétteremben a reptér mellett (Kate imád enni) aztán pedig Alaszkába utazunk, mert ott is van dolog.  Jó kis tájleírások vannak, és hiába a svindlik a célok, közben rengeteg mindent megtudunk az országokról. Montrealról például rengeteget, de a skót vidék is nagyon érdekes volt. Sanghajban egy menekülés okoz érdekes perceket, mert Nick megint "olajra lép", de ez már megszokott a két kötet során. Szóval hiába a bűntettek, a műkincslopások, közben olyan dolgokat tudunk meg az országokról, amiket én valószínűleg máshonnan nem tudnék meg.







Értékelés: 5/4.5 



Egyszerűen zseniális jól kikapcsol ez a könyvsorozat. Evanovich hozza a közös párbeszédeket Nick és Kate között, amitől izzik a levegő, és sokat tudok nevetni, Goldberg az FBI-os és nyomozós részekben és a történelmi/városnézős részekért felel (legalábbis szerintem) és ennek a kettőnek egyvelege nálam instant szórakozás.

Imádom ezt a párost, és nagyon drukkolok nekik, hogy egyre közelebb kerüljenek egymáshoz. Ebben a kötetben rengeteg olyan dolog történik, ami építi a kettőjük kapcsolatát, és bár a zrikálások nem maradnak el, de fontosak egymás számára. Egyre jobban megbíznak a másikban, úgyhogy a kapcsolatuk az előző regény óta sokat változott és ezt jó volt olvasni A nagy hajszában.

Ha szeretnének egy olyan sorozatba belekezdeni, ami izgalmas, és még vicces is, akkor Fox és O'Hare sorozat tökéletes választás lesz. Ez a páros szimpatikus, vicces, és menő, ráadásul közben rengeteg bűntényt és svindlit oldanak meg, vagy éppen viteleznek ki, éppen mire van szükség. Nick csavaros észjárása, Kate jó reagálásai és persze a csapat ebben a kötetben is nagyot megy. Kate titokzatos hírszerző apja, és régi haverjai a félvak mesterlövésszel az élen :D, és a persze a Nick által levadászott bagázs: a mindent eljátszó színész, a távközlési programozó, a minden járművet elvezető női sofőr. Ők egy kis gázsiért szívesen segítenek Nicknek és Kate-nak, és nem riadnak vissza semmitől. Ebben a részben elég kemény ellenfél lesz számukra Carter és csapata a rhinok, de nagyjából minden megoldható trükkök segítségével.

Nem tudom, hogy hány részese a könyvsorozat, de azt tudom, hogy akarom a következő részt, mert érzem, hogy Kate és Nicknek előtt még sok balhé és szép közös jövő áll :) Én pedig ezt olvasni szeretném!

A könyv trailere:


Nyereményjáték


Kate O’Hare és Nick Fox a mű kincsek keresése közben olyan ellopott különleges festményekre bukkannak, amiket nem is sejtenek. Az elképesztően értékes festmények a Blogturné blogjain is elbújtak, neked az lesz a feladatod, hogy felismerd és beazonosítsd őket. 





Ha minden blogon felismered a festmény alkotóját és a festmény címét, majd ezeket beírod a Rafflecopterd dobozba, akkor a turné végén megnyerheted a Maxim Kiadó által felajánlott könyv egyik példányát. Jó festmény vadászatot! 

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok

03.13. Zakkant olvas
03.15. Dreamworld 
03.17. Kelly és Lupi olvas 
03.19. Bookheaven

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe