Tarryn Fisher - The Opportunist - Kihasznált alkalom

9:23:00 PM


Tarryn Fisher trilógiájának főszereplői szemrebbenés nélkül képesek hazudni, és megtéveszteni a világot. A Blogturné klub 7 bloggere azonban átlát a szitán, és leleplezi a kezdő svindlereket! Kövesd te is a turné állomásait, olvasd el a Kihasznált alkalom értékeléseit, ismerd meg a könyv szereplőit és légy részese a Miamiban játszódó történetnek. Egy kis nyomozásra is meginvitálunk: találd ki, hogy melyik szemfényvesztőt rejtik a leírások és ha elég ügyes vagy megnyerheted a Könyvhéten megjelenő regény egyik példányát!


Fülszöveg:
(Szeress, ha hazudok is 1.)
Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Oldalszám: 280
Megjelenés: 2014. június 12
ISBN: 9789633738351 (kartonált kiadás)


Szeretek úgy belekezdeni könyvekbe, hogy semmit sem tudok róluk, csak a fülszöveget olvashatom el. Ebben megvan a bizonytalanság, hogy lehet, hogy nagy csalódás lesz, vagy lehet, hogy nagyon fog tetszeni. Féltem a Kihasznált alkalom című könyvtől, mert a többi turnéban résztvevő blogger, mondta, hogy a főszereplő csaj nem lesz egyszerű eset. És tényleg! De szerencsére nálam ez pozitív irányba vitte el a sztorit és egy olyan YA-t olvastam, ami kellően komoly és kellően elgondolkodtató.



De miről is szól a The Oppurtunist - Kihasznált alkalom?

Mondhatnám, hogy tipikus szerelmi történet, de ez nem jó jelző rá. Bár a fő mozgatórugója a regénynek az érzelmek, azonban ezek néha durván szélsőségesek. Felbukkan a könyvlapok között az őrült féltékenység, a titkolózás, a hazugságok, a bosszúvágy, a megbocsájtás, a felejtés, az emlékezés, a puszta testi vágy, az első randik izgalma, alkoholmámoros éjszakák, félelem a lebukástól, erőszak, sötét gondolatok és sok őszinte mondat és vallomás.

A könyv főszereplőjét már az első oldalon megismerhetjük, ő Olivia Kaspen, aki Floridában él, és éppen egy lemezbolt előtt ácsorog és azon gondolkozik, hogy bemenjen-e az üzletbe, mert ott megpillantotta volt pasiját Caleb-et. Azt a Calebet, akit ő hagyott el évekkel ezelőtt. Pedig szerelmes volt, de nem tudta kimondani és inkább elengedte a fiút.

Olivia narrálja a sztorit, mely az elején főként visszatekintésekből áll. Így megismerhetjük az évekkel ezelőtti fiút, akibe a lány beleszeretett. A kettőjük kapcsolata főiskolai szerelemnek indult, de Caleb, akiért oda volt az egész suli, ő Oliviát pécézte ki magának. Ezt egy baseball meccsen tette egyértelművé a lány számára, így nem volt menekvés. Randizni "kényszerülnek" és bár Olivia lakótársa Cammie, a szókimondó csaj előre megmondta, hogy ők ketten összejönnek, de Olivia nem hitte el ezt. Természetesen egy kis huzavona után tényleg járni kezdenek, de korántsem egy súlycsoportba tartoznak. Míg Olivia családja (alkoholista apja elhagyta, édesanyja meghalt) nem büszkélkedhet nagy vagyonnal, addig Caleb szülei milliomosok és fiuknak a legjobbak akarják. És az nem Olivia.

A fiatalok azonban szeretik egymást, akár együtt is élhetnének örökké, amíg a halál el nem választja őket, ám ez nem ilyen egyszerű. A lány fél bevallani az érzéseit, Caleb pedig nem kapja meg amit akar, Olivia pedig kegyetlenül szembesül, hogy talán a fiú nem annyira hűséges, mint amennyire mutatja magát. A lány összepakol és kiszáll az életéből, magával viszi az érzéseit, a könnyeit, a ki nem mondott igazságokat, és a vallomásokat. Egyszóval mindent.

De a szerelem nem múlik el, még akkor sem, amikor évek telnek el a lány életében. Hiába vannak mellette srácok, akiket kihasznált, a szíve még mindig Calebért dobog és ezzel akkor szembesül, mikor megpillantja a fiút újra. De ő nem emlékszik semmire. Egyáltalán semmire! Kiderül ugyanis, hogy a fiú egy autóbalesetet szenvedett és elvesztette emlékeit. De hogy mennyi ideig tart ez az állapot senki sem tudja? Calebnek szimpatikus lesz a lemezboltban Olívia, bár a lány tudja, hogy van közös múltjuk, ám az amnézia miatt talán közös jövőjük is lehet. Tiszta lappal. Egy újabb esély, egy új lehetőség az újrakezdésre, és az újból megismerkedésre. Naná, hogy Olívia kihasználja a kínálkozó alkalmat! Ki lenne az aki nemet tudna mondani egy ilyenre és legalább ideig óráig újra együtt lenni a nagy szerelmével, még ha ő nem is tudja, hogy egykor ők egy párt alkottak.



Ám, hogy ne legyen egyszerű a dolog felbukkan Leah, Caleb ex-barátnője, akivel a fiú az amnézia után szakít, hogy elgondolkozzon az életén. Ekkor kerül a képbe Olívia, akiről természetesen Leah tudja az igazat, hogy mi köze van Calebhez. A lány megpróbálja gátlástalanul tönkretenni az (újra) bimbózó kapcsolatot és Olíviának újra menekülnie kell. Az érzelmei és a bosszú elől.

Természetesen a könyv vége még nagyon sok meglepetést tartogat, amikor újra feltűnik az immáron felnőtt és nős Caleb, aki jól menő védőügyvédként dolgozó Oliviát, felesége ügyében kéri fel. És hogy ki a feleség? Az a Leah, akit már Olivia jól ismer régről. Aki hasonló mint ő! Gátlástalan, hazugságokat halmozó, féltékeny, őrült és megszállott és az őt érdeklő férfiért bármire képes. Természetes ez a férfi Caleb, így a két nő farkasszemet néz egymással a könyv végén.

Értékelés: 5/5

Tarryn Fisher regényében imádtam, hogy a végéig kitartott a szufla. Nem volt egy percig sem unalmas, vagy vontatott. Pont megfelelően voltak elválasztva a részek - jelenkor, visszaemlékezések. Számomra Olivia zakkantság teljesen megérthető volt. Ő legalább nem törődött bele a sorsába, és újra a kezébe vette az életét. Többször is újra tudta kezdeni és nem félt. Erős, karakteres könyvalak volt, akit a végére teljesen megkedveltem, pedig féltem tőle. Nem kellett volna.

Nem sok mellékszereplő volt a könyvben a Caleb-Olivia-Leah háromszögön kívül, de muszáj megemlítem Olivia lakótársát Cammie-t, akit a főszereplő csak elsős ribinek említ. Bírtam a beszólásait, és barátságuk szilárdságát, ami a könyv végéig kitartott.

Sok gondolkodnivalót tartogat a könyv, főleg a vége. Ha belegondolok, nem úgy alakult a legvégső szituáció, ahogy reméltem, de igazából miután kiolvastam beláttam, hogy Tarryn Fisher jól zárta le Kihasznált alkalmat. A könyv végén is voltak meglepetések (nem is kevés!), és örültem, hogy helyre került és kiderült minden!

Természetesen a folytatást (hiszen trilógiáról van szó) nagyon várom, kíváncsi vagyok Leah és Caleb gondolataira. Az extrám mi is lehetne más, mint mesélek egy kicsit a folytatásokról :)


Rendeld elő a könyvet 20% -os kedvezménnyel a linkre kattintva!



Blogturné extra: Borítómustra és a folytatások. 

Tarryn Fisher Szeress, ha tudsz első része június 12-én jelenik meg a Könyvhéten (ITT már elő tudod rendelni), de reméljük a folytatásokra sem kell majd sokat várni, ezekben Leah és Caleb szemszögéből ismerhetjük meg a történetet.

Tarryn Fisher: Dirty Red (Love Me with Lies #2)

Kedves Megalkuvó! Azt hitted el tudod venni tőlem! De most ő az enyém. Bármit megteszek, hogy megtartsam. Te kételkedsz ebben? Bennem minden megvan, ami benned nem. Ha kíváncsi vagy rá, ő már nem gondol rád többé. Nem engedem, hogy elmenjen soha...többé! 

Leah Smith mindent megkapott, amit valaha is akart, de múltja tele van titkokkal. Leahnak el kell döntenie, milyen messzire hajlandó elmenni, hogy megvédje amit ellopott.

Tarryn Fisher: Thief (Love Me with Lies #3) 

Jegyzet magamnak: 

A szerelem türelmes, a szerelem kedves.
A
szerelem nem kérkedik, vagy dicsekszik
A
szerelemben nincs arrogancia;
Az soha nem durva, nyers, vagy trágár, ez nem szívódik csak úgy fel magától
A
szerelem nem lesz könnyen ideges.
A
szerelem nem sért meg másokat
Szerelem bízik, remények, és elvisel mindent. 
A
szerelem soha nem válik elavulttá.
Én harcolni fogok érte. 


Caleb Drake soha nem heverte ki az első szerelmet. Még akkor sem, amikor megházasodott és feleségül vette barátnőjét. Calebnek el kell döntenie milyen messzire hajlandó elmenni, hogy a zárkózott és csábító Olivia Kaspent visszakapja. De minden tett az életben valaminek a következménye és hamarosan Caleb ráébred, hogy néha a szerelemnek elviselhetetlenül magas ára van! 


Az első könyv, a fekete borítós dobókockás a szerb kiadás, a második az angol, a harmadik a török kiadás a kanapén fekvő csajjal, míg az amerikai kiadáson ugyanaz a lány jelenik meg, mint az angolon.
 
Nyereményjáték:

Tarryn Fisher Szeress, ha hazudok is trilógiájának főszereplői szemrebbenés nélkül képesek hazudni, és megtéveszteni a világot, de a svindlerek kétes ranglistájára nem biztos, hogy felkerülhetnének. Játékunkban megismerhetitek a történelem néhány hírhedt szélhámosát, és legnagyobb átveréseiket. Megfejtésként hét nevet várunk, amelyeket kitalálhattok tetteik rövid leírásából, vagy a bejegyzések kiemelt betűinek helyes sorrendben való összeolvasásából.

Az én találós kérdésem:

Sikeresen értékesítettem Párizs legnagyobb nevezetességét, azaz az Eiffel-tornyot, és ha hiszitek ha nem, magát Al Caponét is lenyúltam 5000 dollárral. Ki vagyok én? (A válaszban a bejegyzésben színnel jelölt betűk is segítséget nyújtanak!)


(A nyereményeket a kiadó postázza kizárólag  Magyarország területére.)

a Rafflecopter giveaway



A turnéban résztvevő blogok
05.30. - Angelika blogja
06.01. - MFKata gondolatai
06.03. - Könyvszeretet
06.05. - Kristina blogja
06.07. - Dreamworld
06.09. - Zakkant olvas
06.11. - Kelly és Lupi olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe